Vågskåls Nystan

Det är någonting, någonting som inte går att ta på, skuggan som försvinner ur synfältet när du fokuserar. Som att när du vet att det är någonting som inte stämmer, när det inte passar i hop, men du vet inte varför, eller vad det är som saknas. Kanske saknas det ingenting, inte egentligen. Kanske är det någonting du inbillat dig, att du saknar utan att sakna. Att du har blivit intalad att du saknar för att du är fel, felkonstruerad. Du är för mycket, för lite. Du fick ändå höra, från de i trygghetsvrån, att du är du och det är värt, det är underbart, du är underbar. Men någonstans på vägen blev felkonstrueringsvågskålen för tung och den tippade över och saker och ting hamnade i en djävulsk obalans.

Saker trasslades in, trasslades sönder och just när du nystat upp garnhärva nummer femhundraelva inser du att det finns minst femhundraelva garnhärvar till, och du suckar djupt. Du vet att flykten inte fungerar, inte i längden och därmed är den inget alternativ. Den har inte varit det de senaste fem åren och kommer förmodligen inte att bli det de närmaste fem åren heller, men den pockar i bakhuvudet, sången om de rosa molnen och hon viskar. Tur att hon inte skriker, skulle vara mycket mer problematiskt att blockera ett skrik än en viskning.

Att lära om, lära in. Vad som är du och vad som är förankrat i en rädsla över att få höra att du är fel. Det är slitande att tänka på, det dränerar, trasslar och du vill inte tänka på det, inte egentligen. Men du vet också att inte tänka på det inte är ett alternativ, dessutom kommer det inte att fungera. Har hjärnan väl börjat söndertrasanalysera saker och ting kommer den att fortsätta med det tills den är klar. Oavsett hur måna panikilskakänslor som infinner sig. Vill köpa: Inbyggd bromskloss i huvudet. Någon som säljer? Förmodligen inte, men jag intalar mig att fortsätta naivhoppas ändå, saker kan magiskt ändra sig ibland, ja, jag vet, Fringe börjar sätta konstiga idéer i huvudet på mig.

Kanske borde duscha och äta innan frisör C ska göra mig ännu mer awesome. Eller inte. Eller jo, kanske.

Annonser

5 reaktioner på ”Vågskåls Nystan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s