Försök Till Hjärnvågsdån Hantering

Min dator har en döende komponent. Grafikkortet överhettar till cirka 80 grader vilande och cirka 110 i WoW. Inte fint alls min vänner, inte fint alls. Detta inträffande i onsdags, spenderade större delen av den dagen genom att felsöka mjukvara, banka huvudet i väggen och knapra lugnande. Klonen kom och tittade runt i den på kvällen, dock insåg vi att vi behövde mer kunniga hjärnor så han var snäll och kontaktade herr P. Herr P kommer snällt nog över i afton och ska undersöka vad som felas inuti plåtskalet. Sitter för tillfället på min något föråldrade laptop som jag grävde fram ur garderoben i går. Tog större delen av dagen att uppdatera systemet och all nödvändig mjukvara, så går det när man kör på reliker, dock har jag les internets tillgängligt, så slipper dras med den abstinensen.

Man skulle kanske kunna tro att vara utan ett online spel inte är en sådan stor sak, men för min hjärna, just nu, är det en väldigt stor sak. Den senaste tiden har den gått i cirka en miljon filer i stället för de sedvanliga hundratusen. Ja, de facto kanske det är så många filer, dock upplevs det så. Det blir mer än vanligt av hjärnvågsbruset som numera övergått till något slags dån av dån. WoW är, förutom illegala substanser, det enda som jag hittat som faktiskt klockar ur hjärnan. Min teori är att min stimuli känsliga hjärna blir så överbelastad av spelet att den inte har kapacitet att köra alla filer samtidigt som den spelar.  Utan denna avlastning blir det stundtals outhärdligt inne i kontoret. Vilket i går resulterade i analstädning av lägenheten samt ett kvällsbesök på Freeport med syster och moder. Hade likväl förbannade problem att stänga av kontoret vid midnatt så kravlade upp ur soffan och knaprade lite lugnande. Lyckades till slut klocka av så pass att jag somnade bara för att sova en av de mest outhärdligt drömska och oroliga sömnstunder på länge. Ironiskt, att utan överstimulans så sover jag sämre, det är inte direkt så en ”normal” hjärna fungerar, snarare tvärtom. Dock tillhör mitt kontor inte riktigt den kategorin. Vandrar i någon slags lust att vilja slita ur ryggraden, banka huvudet i väggen eller katatoniskt stirra i den. Inte alls speciellt mysigt. Funderar på om det är läge att höja dosen Ritalin. Vet dock inte om det i sig kommer att underlätta saker och ting.

Det är otrevligt på många sätt att inse hur icke kapabel jag är att hantera min egna hjärna ibland. Har genom åren testat saker och ting som meditation, qi-gong och yoga. Varit med i test grupper för basal kroppskännedom (innan det blev så trendigt) och haft otaliga lektioner i medvetet närvarande samt läst otaliga böcker i ämnet. Meditation ska jag inte hålla på med, meditera i sig är inget problem för mig, problemet är att jag tar mig inte ut ur det sedan, jag fastnar, tills någon ”väcker” mig. Inte hälsosamt. Yoga är mycket skönt för kroppen min, dock gör den inget för sinnet, höll på med det i väldigt många år, ja tills muskelinflammationen i min höft slog till för cirka tio år sedan. Har väldigt lite problem med ovanstående nämnda metoder, de är sköna för mina muskler och min genom stressade kropp. Jag gör dem fortfarande. Medveten närvaro gör jag på många sätt redan, med tanke på att jag nästan helt saknar simultan förmåga, kan inte ens laga mat och prata samtidigt utan att stekspadar flyger i köket. Dock råder inget av ovan nämnda ting bot på det ofta outhärdliga dånet i huvudet. Det finns bara två saker på denna planet som någonsin lyckats med det konceptet: WoW och opiater. Det sedermera är inte ens ett alternativ, även om frestelsen till denna grupp substanser är oerhört stor, väldigt ofta, trots att det är otaliga år sedan jag slutade med det giftet.

Jag hoppas innerligt på en hyfsat snabb lösning på min döende dator. Annars tror jag att herr lugnande kommer att överknapras den närmsta tiden, mest så att jag inte ska slå sönder huvudet, eller väggen, eller båda för den delen.

Annonser

4 reaktioner på ”Försök Till Hjärnvågsdån Hantering

 1. Löste sig turligt nog, lite damm som hade letat sig in inuti grafik kortet. So random XD Ingen TV? 😮 Jag skulle inte överleva utan den fördummande burken…

  Gilla

 2. Galet jobbigt. Min laptop kraschade på det viset för några år sedan. Sedan dess försöker jag hålla back-ups på saker och ting. Men jo, komma i håg saker…Urgh. Lyckligtvis visade det sig att det bara var damm som letat sig in inuti grafikkortet och stört fläkten där inne. Så oerhört, gawh, irriterande. Skönt att det inte var en dyr affär dock.

  Gilla

 3. Lider med dig. Min ena hårddisk kraschade i förrgår. Jag är visserligen tacksam att det var just den, för där var inga av mina gamla dokument.
  Däremot alla filmer jag tänkt titta på, alla serier jag har. Så jag har svårt att minnas i filmväg vad det var jag hade tänkt tysta min pratsamma hjärna med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s