Insomnia Dravel

Eller ptja, just så pass. Insomnia är ett otrevligt tillstånd, inser att egentligen beror det mest på att den är ofrivillig.  Visst, att gå omkring och känna sig kontant levandedödbakfull är inte speciellt mysigt men det är hanterbart. Jag kanske slår mig mer, tappar mer saker samt att jag blir som jag är. Kan inte inte riktigt anpassa, applicera och vara samhällsvärdig människa, som andra. Jag kan se ut som det fortfarande, kan dock inte bete mig som en, bara att vara tyst. Tyst tyst tyst. Ett redan lågt existerande tålamod blir lika med noll och mina ena knytnäve börjar göra ont efter att ha slagit den i bordet lite för ofta, halsen blir titt som tätt lite för hes. Att då bege sig ut i världen, där människor finns blir komplicerat. Jag har inget mellanläge, antingen anpassar jag mig, eller så gör jag det inte. Och anpassning tar kraft, det är trots allt någonting jag måste göra medvetet, slutar jag tänka på det så kommer det till slut: ”Håll käft, är du helt dum i huvudet.” Sällan speciellt smart. Men där här ni det, Space Monkey unfilitered.  Vilket är mer vanligt att det händer när jag inte får sova, jag får (som många andra här i världen) bristande kognition, bristande allt egentligen.  Ljus gör mer ont, ljud likaså. Beröring i detta tillstånd kan orsaka en smäll. Ni ser, världen ska inte ha mig insomnia infekterad, den har förvisso problem med mig redan innan, men jag kan anpassa sönder den och flyta runt obemärkt som vilken annan Svensson som helst, fast jag heter inte Svensson då.

Det jobbiga är att detta inträffar precis när jag börjat på Kunnaklara. Jag har varit där, lite. För lite. Kan man dock inte ta sig ut för att handla för att man är så förbaskat trött blir det svårt att sätta sig på en spårvagn och ta sig längre och sedan gå, sedan prata. Det går bara inte. Viljan kan inte trumfa längre, sorgligt nog. Den kunde det när jag var yngre. Det var dock mycket som var enklare då, att vara jag var enklare. Ju äldre jag blir desto större blir gapet mellan mig och andra. Ju äldre jag blir, desto mer förväntas jag att kunna. Jag förväntas att vara socialt kompetent, inte säga dumma saker, kunna göra tråkiga saker, inte vara impulsiv, att ha mål, ambitioner, vilja. Jag har inget av det, har aldrig haft. Och det var okej när jag var 20, det är inte okej (har jag förstått) när jag är 31.

Jag har inga problem när jag är mig själv i mig själv. Mina problem uppstår endast i interaktion med samhället.

Intressant egentligen. Jag gillar mig, jag är nöjd. Men jag tillåts inte riktigt att vara det, för jag står på ena sidan linjen och samhället på andra. Och självklart blir det jag som måste anpassa mig, och jag förstår det. Jag förstår varför. Det är enklare för mig än för resten av världen. Att jag förstår, ser båda sidor gör saken bara mer problematiskt. Det är ingens fel att det är så här, det bara är. För att vi fungerar annorlunda.

Tillbaka till ofrivillig insomnia. Saker jag inte kan kontrollera stör mig fenomenalt (märk väl saker, inte människor). Insomnia och min hjärna. Ja, min hjärna är en separat entitet. Jag svär att den är det. Den slutar aldrig tänka. Förutom när jag spelar WoW eller knarkar då, och det senare har jag inte gjort på en evighet. Dessa djävla hjärnvågsdån, femhundraelva motorfiler. Inte konstigt att jag bankar huvudet i väggen i bland. Jag vill så gärna kunna kontrollera det, men det går inte. Så jag har fått köra på att acceptera, det går sådär. Speciellt när jag sover cirka en bra natt i veckan och har gjort det i en sådär fem månader, jag har tappat räkningen.  Dumma, idioti hjärna. Nåväl, får se om Ritalin höjningen har någon effekt annars får jag börja fundera ut andra saker.

Tills dess att vi ses igen bor jag i Pandaria och dödar pixel monster med mina shamaner.

Annonser

3 reaktioner på ”Insomnia Dravel

  1. Det skulle behövas en apparat (typ mikrovågsugn?) som kunde massera/vagga hjärnvågorna till sömns. En gång har jag fått läsa högt för inzi ur Trollvinter varpå hon somnade så snabbt att jag inte fått göra om det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s