Möjliga Väsentligheter

Space Monkey är en autistisk rymdapa vars vägar har varit brokiga, snårigt taggiga, finurligt virriga med inslag av extatisk dansanthet. Saker och ting från dessa år kommer sannerligen att dyka upp här under tidens gång. Jag är för närvarande sjukskriven, vilket jag varit sedan 2005.

Har alltid haft problem att kommunicera känslor verbalt. Det blir alltid fel, det känns alltid fel, jag kommer aldrig dit jag vill. Stora tolkningshål lämnas mellan orden.

Det som får mig smått exalterad här i världen är argumentationer och diskussioner, att fundera ut hur andra människor fungerar och att ha Hellraiser maraton där jag sitter och dreglar över Pinheads vackra uppenbarelse. Space Monkey spelar gärna rollspel, där får jag utlopp för min överaktiva fantasi och kan fly in i en värld där demoner regerar och inget är som det verkar. När Space Monkey tittar in i den fyrkantiga tingesten placerad på ett alldeles eminent avstånd från soffan är det oftast slasher, sci-fi, skräck och kriminalserier som surrar runt. I stereohögtalarna väller det oftast ut toner av hårdrock, rock, grunge eller synth men det händer också att virvlande toner från en myriad av arter fyller den lilla ettan tillhörande en dansant rymdapa. Space Monkey älskar att läsa och samlar på böcker, när jag läser är handlingen oftast psykologi, filosofi, lyrik, seriemördare, fantasy eller skräck, samt en drös böcker som inte har något specifikt genre. Space Monkeys favoritförfattare här i världen är Bret Easton Ellis, Sir Arthur Conan Doyle, Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft, Clive Barker och Douglas Coupland.

Space Monkey spelar även en del (läs: med största sannolikhet mer än vad som är hälsosamt) datorspel. Ett ypperligt sätt att lugna den överaktiva tingesten mellan öronen även kallad hjärna. För närvarande rumlas det runt i World of Warcraft, Witcher 1 & 2, Skyrim och Diablo 3.

En regnbågssida i Space Monkeys liv är Space Monkeys klon, även titulerad sötnöten. De är inte sambos och kommer förmodligen aldrig att bli det heller då de båda är alldeles för egensinniga och eremit lagda av sig. Space Monkey har också en familj som jag dagligen är tacksam över att jag har. De har slagits mycket för Space Monkey genom åren, när Space Monkey själv inte har orkat. Ibland kantas livet även av underbara stjärnglimtar i form av vänner, även om dessa blir färre och färre ju längre tiden går.

Space Monkey skriver för sig själv, för att försöka skapa ordning i sin kaotiska hjärna. Det kommer att snirkla runt i en myriad av uttryckssätt och det kommer säkerligen att förekomma en del dikter då Space Monkey mest korrekt uttrycker känslolivet sitt den vägen. Det kommer säkerligen te sig paradoxalt ibland, men det blir så när ordet en använder för att beskriva sig själv är just paradoxal. Och som en varning är Space Monkeys skrivna svenska inte den bästa, efter att ha levt i England i alldeles för många år har jag anmanat hemskheter som svengelska ord och särskrivningar, Space Monkey ber om ursäkt på förhand.

Annonser

6 reaktioner på ”Möjliga Väsentligheter

  1. Det glädjer mig oerhört att höra. Hoppas min hjärna ska bli bättre på att höra av sig också har varit jobbigt på den fronten den senaste tiden.

    Gilla

  2. *Space Monkey bockar, bugar och niger* Härligt att det kan ses som nyans, min fästman brukar mest påpeka alla mina särskrivningar och himla med ögonen 😉

    Gilla

  3. Spacemonkey är duktig på att skriva 😉 trevligt trevligt…mm känner igen det svengelska syndromet men tycker det är rätt trevligt med lite nyans 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s